Werkenergieanalyse®

 

Begin 2018 heb ik de licentietraining ‘werken met de Werkenergieanalyse®’gevolgd. De Werkenergieanalyse® is een instrument dat een tastbare weergave geeft van wat de energiebalans, tevredenheid, uitdagingen en ontwikkelpunten in het werk zijn. De rapportage geeft een helder beeld van de energiebalans, de uitdagingen en de ontwikkelpunten in het werk en leidt tot concrete actiepunten.

Zowel werknemers en werkgevers hebben baat bij de Werkenergieanalyse®, vanuit het oogpunt van duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie werkt de Werkenergieanalyse®?

Veel mensen zitten in hun werk helemaal op hun plek: ze kunnen hun talenten inzetten, zijn bevlogen, bewaken hun grenzen en tonen eigenaarschap. Ze hebben regelmatig contact met hun leidinggevende over hun persoonlijke ontwikkeling en leveren een positieve bijdrage aan de resultaten van de organisatie. Mooi!

Helaas kennen we ook de medewerkers die niet lekker in hun vel zitten op hun werk. Ze lopen zichzelf regelmatig voorbij, gaan over hun grenzen en komen in een neerwaartse spiraal terecht van stress- en vermoeidheidsklachten. Zonder tijdig signaleren en actie ondernemen, kan dit leiden tot langdurige uitval.

En dan heb je nog de mensen die gewoon hun werk doen, op routine en ervaring. Op het eerste gezicht misschien niets mis mee, maar toch ontbreekt de echte energie, dat stapje extra af en toe. En dat is zonde, voor zowel de persoon zelf als voor de omgeving.

Juist voor deze laatste twee groepen valt met de inzet van de Werkenergieanalyse® veel resultaat te behalen.

 

De Werkenergieanalyse® – ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit – helpt om in kaart te brengen waar de crux zit. Wat geeft de medewerker energie en wat slurpt juist energie? Waar ligt de sleutel tot de oplossing? Door zowel op organisatie- als op functie- en persoonsniveau te meten kun je samen heel gericht bepalen wat de medewerker nodig heeft om te werken aan een betere energiebalans. Met als gevolg het voorkomen van uitval, een hogere bevlogenheid, een verbeterde motivatie en duurzame inzetbaarheid.

 

Heb jij interesse in de Werkenergieanalyse® om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers inzichtelijk te maken? Neem dan vrijblijvend contact op, dan vertel ik je er alles over. Of bekijk alvast onderstaand filmpje.

 

 

Meer weten?

Neem contact op!