Aanbod en werkwijze

HR-ontwikkeling / projectleiding / HR advies op afroep

Teamontwikkeling 

Persoonlijke ontwikkeling


HR-ontwikkeling / projectleiding / HR op afroep

Heeft jouw organisatie tijdelijk extra expertise en/of een projectleider nodig? Gericht op HR-thema’s en projecten zoals: talentontwikkeling, opleiding- en ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, mobiliteit, verzuim(preventie), recruitment? Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Of ben je MKB-er en heb je geen eigen HR-adviseur, maar heb je wel op afroep behoefte aan HR-advies? Of wil je een HRM-programma opzetten? Bel of mail voor een afspraak.

Schakel mij in voor advies, coaching, training, projectleiding en procesbegeleiding.

“Blije medewerkers = betere resultaten = beter imago = blije klanten”

Teamontwikkeling 

Een gemotiveerd team draagt bij aan betere bedrijfsresultaten en een hogere klanttevredenheid. Beter zicht op elkaars kwaliteiten en valkuilen, leidt tot meer begrip, effectievere samenwerking en hogere motivatie!

Ik begeleid en coach teams in de fasen van teamontwikkeling.  Mijn werkwijze is praktisch en oplossingsgericht. Ik bied maatwerk en werk graag vanuit de uitgangspunten van de positieve psychologie.

Heb je interesse, neem contact op voor een gesprek, waarin we de vraag en de mogelijkheden bespreken.

Persoonlijke ontwikkeling, loopbaancoaching

Wil jij weer energie krijgen van je werk? Beter je eigen tijd of grenzen bewaken en je prioriteiten stellen? Beter samenwerken met je collega’s of leidinggevende?  Of loop je steeds tegen dezelfde situaties aan en wil je daaraan werken. Wil jij een patroon doorbreken en heb je daar hulp bij nodig?

Of wil je je loopbaan opschudden? Wil je weten welk soort studie of werk bij je past? Er achter komen waar jouw kwaliteiten liggen en wat je drijfveren zijn? Inzicht krijgen hoe jij je talenten kunt inzetten? Als je weet waar je goed in bent en wat bij je past, kun je betere keuzes maken in je studie, je werk, je loopbaan en privé. Als basis voor de gesprekken kan ik – in overleg – de DISCOVER analyse Gedrag en Drijfveren inzetten.

Wens jij dit jezelf of je medewerker(s) toe? Neem contact op voor een oriënterend gesprek, dan maken wij ons daar samen hard voor.

“Maak werk van je talent!”

Werkwijze:

Ik werk met de oplossingsgerichte methode. Daarbij ga je niet heel diep in op de oorzaak van het probleem (soms is de oorzaak zo complex dat je er in verzandt of is de oorzaak gewoon niet bekend), maar kijk je juist naar de oplossing en welke hulpbronnen je hierbij kunt inzetten.

Oplossingsgericht coachen kent een aantal praktische uitgangspunten. Deze zijn:
Als iets (steeds opnieuw) niet werkt, stop er dan mee
Als iets (steeds opnieuw) niet werkt, doe dan iets anders
Als iets wel werkt, doe er dan meer van
Als iets wel werkt, leer het (van) een ander

Ik ga uit van de positieve psychologie. Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen (talenten, competenties, omstandigheden), overigens zonder de negatieve kanten van het leven te ontkennen. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van deze nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat goed gaat in hun leven.

 

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!