Diensten

update sep 21: de komende periode ben ik vanwege verhuizing en een volle agenda niet beschikbaar voor nieuwe opdrachten. 

Marianne Hensen

 

Diensten: Coaching, Loopbaanbegeleiding, Studiekeuze-advies, HR advies, -interim, -projecten

– Coaching professionele en persoonlijke ontwikkeling

 • Loop jij steeds weer tegen dezelfde zaken aan in je werk? Wil je effectiever werken? Meer grip krijgen op lastige situaties in je werk?
 • Wil je werken aan je communicatieve vaardigheden en/of de samenwerking met collega’s?
 • Wil je je prioriteiten beter kunnen stellen, zodat je minder last heb van werkdruk en werkstress?
 • Wil je werken aan je assertiviteit, zodat je makkelijker en duidelijker je grenzen aan kunt geven?

Of wil jij als leidinggevende je medewerker ondersteunen om effectiever te werken, patronen te doorbreken of gewenste competenties te ontwikkelen? Neem dan contact op voor een coachingstraject.

– Loopbaancoaching / Sollicitatiebegeleiding

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Wil jij weten welk soort werk bij je past? Waar je kwaliteiten liggen en wat je drijfveren zijn? Wil je meer energie krijgen van je werk? Neem dan contact op voor loopbaanbegeleiding.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je je gedachten te ontrafelen, zodat je meer overzicht krijgt. Daarbij richten we ons op het scherp krijgen van jouw kwaliteiten, vaardigheden, je drijfveren en je interesses. Zo krijg je zicht op jouw talenten en waarden en krijg je in beeld welk soort functie en welke werkomgeving het beste bij je past.

Ook kan ik je praktisch ondersteunen bijvoorbeeld bij het voorbereiden/oefenen van netwerk- en sollicitatiegesprekken, bij het optimaliseren van je CV, je LinkedIn profiel of motivatiebrief.

Mogelijke elementen binnen het loopbaantraject:

 • zicht op je Talenten, Gedrag en Drijfveren/Loopbaanwaarden, eventueel ondersteund door het DISCOVER-profiel Gedrag en Drijfveren
 • zicht op je Energievreters/Energiegevers
 • herkennen en ombuigen van belemmerende overtuigingen
 • kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen (Kernkwadranten Ofman)
 • opstellen van je Persoonsprofiel/Werkprofiel
 • in kaart brengen van je netwerk/ontwikkelen van netwerkvaardigheden
 • optimaliseren van CV, LinkedIn profiel, sollicitatie/motivatiebrief
 • persoonlijk actieplan

Samen kijken we waar de vraag ligt en wat jij nodig hebt. Vaak heb je na een paar gesprekken al meer zicht op de richting die je op wilt. Daarmee kun je zelfbewust en met vertrouwen keuzes maken en je volgende stap zetten. Tip: kijk voor subsidiemogelijkheden op de pagina Tarieven/subsidies (zie menu). 

– HR-advies: interim, projecten, training of advies op afroep

Heeft jouw organisatie behoefte aan interim HR advies of een HR businesspartner? Of heb jij tijdelijk extra expertise, een trainer of een projectleider nodig? Gericht op HR-thema’s en projecten zoals: ontwikkeling van medewerkers, coaching, duurzame inzetbaarheid, mobiliteit, zelforganisatie, verzuim(preventie), recruitment?

Ben je MKB-er en heb je geen eigen HR-adviseur, maar heb je wel op afroep behoefte aan HR-advies? Of wil je een HRM-programma opzetten, dat past bij de organisatiedoelen? Bel of mail voor een afspraak.

– Studiekeuze-advies

Breek jij je hoofd over de geschikte studierichting (van je zoon/dochter) na de middelbare school? Of ben je begonnen met een studie, maar valt deze toch tegen? Zie je door de bomen het bos niet meer?  Denk dan eens na over studiekeuze coaching. Wat houdt dat dan in?

 • in 3 gesprekken van 1,5 uur (of 4 gesprekken van 1 uur) gaan we samen stap voor stap (onder)zoeken wat jouw kwaliteiten en interesses zijn en welke richting het beste bij jou past.
 • Tussen de gesprekken door ga je aan de slag met praktische opdrachten en/of maak je een aanvullende test.

Wat levert het je op?

 • Zelfinzicht, waar ben jij goed in, wat inspireert jou en welke studierichting(en) past bij jou?
 • Van de uitkomsten van het traject ontvang je een overzichtelijke rapportage,  met als concrete opbrengst 2-3 richtingen, die je verder gaat onderzoeken. Je kunt daarmee gerichter en vol inzichten naar voorlichtingsdagen/informatiebijeenkomsten.

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!