Missie/werkwijze

Als ervaren HR- en organisatieadviseur is mijn missie: ‘Maak werk van je talent’.

Als coach maak ik me hard voor werken vanuit het hart. Als jij – of jouw medewerker – ontdekt waar je hart ligt én waar je goed in bent – jouw talent –  en jij kunt je daarin steeds ontwikkelen, dan werk je uiteindelijk met meer bevlogenheid, plezier en succes. Hierin te kunnen begeleiden en ondersteunen, daar ligt mijn hart.

Met mijn expertise en ervaring kijk ik met een frisse blik naar het vraagstuk. Ik weet hoe weerbarstig de praktijk soms is en trek hierin samen op. Ik ben betrokken, werk resultaat- en mensgericht, beschik over een frisse dosis relativeringsvermogen en een praktische instelling. Ik ga uit van ontwikkeling en beweging, leren van en met elkaar, denken in mogelijkheden en samenwerken.

Ik ben al jarenlang supporter van Donar Basketbal in Groningen, uitkomend in de Eredivisie. Deze sport inspireert en fascineert me vanwege het teamspel, de kracht (zowel fysiek als mentaal), de bevlogenheid en wendbaarheid van de spelers. Een goed draaiend basketbalteam is voor mij een metafoor voor een goed team in een organisatie.

Vanaf het seizoen 2020-2021 ben ik met HARdT voor WERK als sponsor verbonden aan de BBC van Donar.

Werkwijze

Ik werk met de oplossingsgerichte methode. Daarbij ga je niet heel diep in op de oorzaak van het probleem (soms is de oorzaak zo complex dat je er in verzandt of is de oorzaak gewoon niet bekend), maar kijk je juist naar de oplossing en welke hulpbronnen je hierbij kunt inzetten.

Deze methode komt voort uit de positieve psychologie. Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen (talenten, competenties, omstandigheden), overigens zonder de negatieve kanten van het leven te ontkennen. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van deze nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat goed gaat in hun leven.

Ervaring en opleiding

Ik ben opgeleid en heb jarenlange ervaring als HR- en loopbaanprofessional in de semi-overheid, onderwijs, ziekenhuizen, zorg & welzijn, cultuur en de zakelijke dienstverlening. Ik heb gewerkt in de rol van extern en intern adviseur, projectleider, interim leidinggevende, procesbegeleider, trainer en coach. Ik verbind en weet belangen bij elkaar te brengen. Meer info?

https://www.linkedin.com/in/mariannehensen/

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!