Missie/werkwijze Marianne

Missie

Als HR-professional/businesspartner is mijn missie: de ontwikkeling van mens, team en organisatie. Zet mensen zoveel mogelijk in op hun talenten. Geef – binnen de gestelde kaders – ruimte en vertrouwen. Voor meer werkplezier en succesvol samenwerken.

Als (loopbaan)coach maak ik me hard voor werken vanuit het hart. Als je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent, dan leidt dit tot betere loopbaankeuzes en meer bevlogenheid en energie.

Werkwijze

Met mijn expertise en ervaring kijk ik met een frisse blik naar het vraagstuk. Ik weet hoe weerbarstig de praktijk soms is en trek hierin samen op.

Betrokken, resultaat- en mensgericht. Ik beschik over een frisse dosis relativeringsvermogen en een praktische instelling. Ik ga uit van leren van en met elkaar, denken in mogelijkheden en samenwerken.

De inzichten van de positieve psychologie, zoals de oplossingsgerichte methode, vormen mijn inspiratie. Je gaat niet heel diep in op de oorzaak; je zoekt juist naar de oplossing en welke hulpbronnen je hierbij kunt inzetten. Ook ben ik opgeleid in de motiverende gespreksvoering en ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen en de vijf elementen van ervaren welzijn (PERMA: Positieve emoties, Engagement/betrokkenheid, Relaties, Meaning/zingeving en Achievements/prestaties) en doet onderzoek (evidence-based) naar wat werkt; overigens zonder de negatieve kanten van het leven te ontkennen. De grondleggers van de positieve psychologie zijn Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly.

Ervaring 

Ik heb jarenlange brede ervaring als HR- en loopbaanprofessional in de branches: Onderwijs (PO/VO/MBO), Zorg, Welzijn, Cultuur, semi-overheid en zakelijke dienstverlening. Ik heb gewerkt in verschillende rollen: van adviseur, businesspartner, consultant, projectleider, leidinggevende, procesbegeleider tot trainer en coach.

Opleiding:

  • HBO (bachelor) HR-adviseur
  • post-HBO registeropleiding Bedrijfsorganisatie & Personeelsmanagement
  • post-HBO registeropleiding Loopbaancoaching (Noloc erkende opleiding)
  • ICM-opgeleid Professioneel Trainer (NOBTRA erkende opleiding)
  • Studiekeuzecoach, opleidingsinstituut Annet Brinkhuis, 2020
  • Jaartraining Coachen 3.0: motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen en ACT (Acceptance & Commitment Therapie), Bureau Bewezen Effect/Sergio van der Pluijm, 2021

 

https://www.linkedin.com/in/mariannehensen/

 

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!