Missie/werkwijze Marianne

Als ervaren HR-adviseur is mijn missie: ‘Doe meer van waar je goed in bent’. Zet je medewerkers zoveel mogelijk in op hun talenten. Voor meer werkplezier en effectiviteit.

Als (loopbaan)coach maak ik me hard voor werken vanuit het hart. Als je ontdekt waar je hart ligt en waar je goed in bent – jouw talent –¬† dan werk je uiteindelijk met meer bevlogenheid, plezier en succes.

Met mijn expertise en ervaring kijk ik met een frisse blik naar het vraagstuk. Ik weet hoe weerbarstig de praktijk soms is en trek hierin samen op. Ik ben betrokken, werk resultaat- en mensgericht. Ik beschik over een frisse dosis relativeringsvermogen en een praktische instelling. Ik ga uit van ontwikkeling, leren van en met elkaar, denken in mogelijkheden en samenwerken.

Werkwijze

Ik werk vanuit inzichten van de positieve psychologie, zoals de oplossingsgerichte methode. Hierbij ga je niet heel diep in op de oorzaak van het probleem en kijk je juist naar de oplossing en welke hulpbronnen je hierbij kunt inzetten. Verder gebruik ik technieken vanuit de motiverende gespreksvoering en ACT (Acceptance & Commitment Therapy).

Deze methodes komen voort uit de positieve psychologie en zijn wetenschappelijk onderbouwd (evidence-based). Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen (talenten, competenties, omstandigheden) en doet onderzoek naar wat werkt, zonder de negatieve kanten van het leven te ontkennen. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers, hebben ervoor gezorgd dat de focus meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat goed gaat in hun leven.

Ervaring 

Ik heb jarenlange brede ervaring als HR- en loopbaanprofessional in de branches: Onderwijs (PO/VO/MBO), Ziekenhuizen, VVT, Gehandicaptenzorg, Welzijn, Cultuur, semi-overheid en zakelijke dienstverlening. Ik heb gewerkt in verschillende rollen: van intern adviseur, consultant, projectleider, interim leidinggevende, procesbegeleider tot trainer en coach.

Opleiding:

  • HBO (bachelor) HR-adviseur
  • post-HBO registeropleiding Bedrijfsorganisatie & Personeelsmanagement
  • post-HBO registeropleiding Loopbaancoaching (Noloc erkende opleiding)
  • ICM-opgeleid Professioneel Trainer (NOBTRA erkende opleiding)
  • Studiekeuzecoach, opleidingsinstituut Annet Brinkhuis, 2020
  • Jaartraining Coachen 3.0: motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen en ACT (Acceptance & Commitment Therapie), 2021

 

https://www.linkedin.com/in/mariannehensen/

 

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!