Missie/werkwijze Marianne

Marianne Hensen

Behoefte aan HR-advies en -beleid dat aansluit bij de organisatiedoelen? Gericht op resultaat, inzetbaarheid en ontwikkeling? Als ervaren HR-adviseur is mijn missie: ‘Doe meer van waar je goed in bent’. Voor meer werkplezier en effectiviteit.

Klaar voor werken aan je loopbaan? Als (loopbaan)coach maak ik me hard voor werken vanuit het hart. Als je ontdekt waar je hart ligt én waar je goed in bent – jouw talent –  en jij kunt je daarin steeds ontwikkelen, dan werk je uiteindelijk met meer bevlogenheid, plezier en succes.

Met mijn expertise en ervaring kijk ik met een frisse blik naar het vraagstuk. Ik weet hoe weerbarstig de praktijk soms is en trek hierin samen op. Ik ben betrokken, werk resultaat- en mensgericht, beschik over een frisse dosis relativeringsvermogen en een praktische instelling. Ik ga uit van ontwikkeling, leren van en met elkaar, denken in mogelijkheden en samenwerken.

Ik ben al jarenlang supporter van Donar Basketbal in Groningen, uitkomend in de Eredivisie. Deze sport inspireert en fascineert me vanwege het teamspel, de kracht (zowel fysiek als mentaal), de bevlogenheid en wendbaarheid van de spelers. Een goed draaiend basketbalteam is voor mij een metafoor voor een goed team in een organisatie.

Met HARdT voor WERK ben ik als sponsor verbonden aan de BBC van Donar.

Werkwijze

Ik werk vanuit inzichten van de positieve psychologie en de oplossingsgerichte methode. Hierbij ga je niet heel diep in op de oorzaak van het probleem en kijk je juist naar de oplossing en welke hulpbronnen je hierbij kunt inzetten. Verder gebruik ik technieken vanuit de motiverende gespreksvoering.

Deze methodes komen voort uit de positieve psychologie en zijn wetenschappelijk onderbouwd (evidence-based). Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve eigenschappen (talenten, competenties, omstandigheden) en doet onderzoek naar wat werkt, overigens zonder de negatieve kanten van het leven te ontkennen. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van deze nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat goed gaat in hun leven.

Ervaring 

Ik heb jarenlange ervaring als HR- en loopbaanprofessional in de branches: Onderwijs, Ziekenhuizen, VVT, Gehandicaptenzorg, Welzijn, Cultuur, semi-overheid en de Zakelijke Dienstverlening. Ik heb gewerkt in de rol van intern adviseur, consultant, projectleider, interim leidinggevende, procesbegeleider, trainer en coach.

Opleiding:

  • HBO (bachelor) opgeleid HR-adviseur
  • post-HBO opleiding Bedrijfsorganisatie & Personeelsmanagement
  • post-HBO opleiding Loopbaancoaching / Register Loopbaanprofessional (RL)
  • ICM-opgeleid Professioneel Trainer (NOBTRA erkende opleiding)
  • Studiekeuzecoach, opl. instituut Annet Brinkhuis, 2020
  • Jaartraining Coachen 3.0: motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen en ACT (Acceptance & Commitment Therapie), 2021

https://www.linkedin.com/in/mariannehensen/

 

 

 

 

 

Meer weten?

Neem contact op!